"Before anything else, preparation is the key to success."
Alexander Graham Bell

Business Intelligence

In het bedrijfsleven is Business Intelligence een steeds vaker gehoord begrip. Ook in ons persoonlijk leven maken we er dagelijks al gebruik van. Apps op telefoons of horloges verzamelen allerlei gegevens van onze bezigheden en locaties die later kunnen worden gebruikt voor verdere analyse.

Business Intelligence doet hetzelfde voor bedrijven. Binnen bedrijven worden de dagelijkse activiteiten vastgelegd in systemen. De informatiesystemen bevatten dus het verhaal van een organisatie. Het doel van de inzet van Business Intelligence is om informatie te verstrekken aan gebruikers of systemen. De informatie wordt aangewend ter ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering of de bedrijfsvoering op (middel)lange termijn.

Theorie

Op deze pagina geven wij u kort wat achtergrondinformatie over Business Intelligence, enkele begrippen die ermee gemoeid gaan en hoe het binnen organisaties kan worden ingezet.

Lees verder

Praktijk

Het gat tussen theorie en praktijk is vaak groot. Op deze pagina leest u hoe gegevens en informatie bijna elke dag al deel uit maken van uw organisatie en uw dagelijkse activiteiten.

Lees verder

Benieuwd wat Bizzolution voor uw organisatie kan betekenen?