Waarom Qlik

Qlik software heeft zich vanaf de start in 1994 tot vandaag ontwikkeld tot één van de constante marktleiders in de Business Intelligence markt. Wat begon als een enkelvoudig product is uitgegeroeid tot een waar Business Intelligence platform dat organisaties in hun behoefte van A tot Z kan voorzien. Het platform is baanbrekend en toonaangevend binnen de wereld van Business Intelligence. In de laatste jaren heeft het merk een groeispurt ondergaan en staat het al bijna een decennium in het leidersquadrant van het Gartner marktonderzoek.

Teasers

Innovatief

Qlik software is veruit het eerste merk dat gebaseerd is op een “in memory“ architectuur.

Associatief

De software is door die architectuur in staat om associaties te leggen binnen de gegevens.

Dynamisch

De software biedt gebruikers de mogelijkheid tot interactie, bijvoorbeeld door te klikken in applicaties. Met elke klik worden de associaties herberekend wat vaak leidt tot verrassende inzichten.

Uniek

De software duidt associaties binnen gegevens aan op basis van kleurcodering, beter bekend als het “Green-White-Grey“ principe. Dit principe wordt toegepast op de totaal beschikbare dataset zonder daarbij gegevens weg te laten.

Naast deze belangrijke basisprincipes biedt Qlik een scala aan producten die organisaties in het gehele spectrum van Business Intelligence te voorzien. Dit houdt in dat het product in staat is om gegevens te ontsluiten, op te slaan, te bewerken, te presenteren en te distribueren. Uw organisatie kan dus, afhankelijk van uw behoefte, met één of meerdere producten binnen Qlik een Business Intelligence omgeving implementeren.

Benieuwd hoe Qlik uw organisatie van dienst kan zijn?